Elon Musk Kimdir ? Nasıl Başarılı Oldu? Elon Musk Nerede Doğdu ? Elon musk'un hayatı ( biyografi)

 Mühendis, girişimci, roket bilimcisi… Birçok unvana sahip olan dünyanın en zenginlerinden Elon Musk kimdir


Elon Reeve Musk ya da bilinen adıyla Elon Musk 1971 yılında Güney Afrika’da dünyaya geldi. Güney Afrikalı bir baba ile Kanadalı bir annenin çocuğu olarak Güney Afrika’nın Pretoria bölgesinde büyüdü.

Elon Musk Eğitim ve İş Hayatı 

İlk ve orta öğretim hayatını Pretoria’da geçiren Musk, üniversiteye de Pretoria’da başladı. Ancak daha sonra Kanada’ya taşındılar. Musk üniversite hayatına Ontario, Kingston’da bulunan Queen’s Üniversitesi’nde devam etti. 

İki yıl sonra Pennsylvania Üniversitesi’ne geçen Musk, Wharton School’dan ekonomi alanında lisans diploması aldı. Yan ana dal olarak fizik alanında ilerleyen Musk, akademik hayatına da bu yönde devam etti. Standford Üniversitesi’nde uygulamalı fizik ve malzeme bilimleri alanında yüksek lisans yaptı. Ancak sıra doktoraya geldiğinde akademik hayatı değil iş hayatına atılmayı seçti. 

Elon Musk Nasıl Bu Kadar Başarılı Oldu? 

9 Mayıs 2021 itibarıyla Elon Musk, Forbes’un Dünyanın En Zengin Milyarderleri listesinde 166 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer alıyor. Başarısının ardındaki sır ise pes etmemesi ve ideallerinin peşinden koşması olarak görülüyor. 

Tamamen farklı bir hayat çizebilecekken roket bilimini seçmesi ve bu üç şirkete yatırım yapması birçok insanın aklına gelmezdi. Ancak o insanoğlunu uzaya özellikle de Mars’a çıkarmayı ideal olarak bellemişti. 

Kimsenin cesaret edemeyeceği bir işe kalkışan Musk’ın biyografisini yazan yazara sorduğu ilk soru da Sizce ben deli miyim? oluyor. Özellikle bu üç şirketi açarken çevresindeki insanların veyahut yeni tanıştığı insanların ona karşı bakış açısı bu şekilde olmuş. 


Elon Musk’ın başarısının altında sadece idealleri yatmıyor. İdeallerini gerçekleştirmek amacıyla kendi uzmanlık alanı olmayan bir konuda bulabileceği her kitabı okuyor. Bununla birlikte bu konuda uzman olan tüm isimleri işe alıyor. 2021 yılına gelindiğinde NASA ile kıyaslanacak bir hâle geliyor. 

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu adam dünyayı değiştirecek ilerde göründe bakin

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.