Halit akçatepe kimdir? Halit akçatepe nereli? Halit akçatepe ne zaman öldü? Halit akçatepe'nin hayatı (biyografi )

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

Akçatepe, 1 Ocak 1938'de Üsküdar'da dünyaya geldi. İlkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okudu.

 Babası Sıtkı Akçatepe'dir. Zamanın film yönetmenlerinden birinin, çocuk oyuncu araması ile birlikte babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk filmini 1943'te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle ünlü oldu. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasında adını duyurdu.

Oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk sinemasında başarılı oyunculardır. Babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oğlu ile birlikte çalışmıştır.

İki kez evlenen oyuncu ilk evliliğini 1963 yılında Tülin Akçatepe ile yapmış bu evliliğinden Itır (1964) ve Ebru (1968) isminde iki kızı olmuştur. 1981 yılında Tülin Hanımdan boşanan Akçatepe, 1999'da Rezzan Akçatepe ile evlenmiştir. Bu evliliğinden ise 2001 yılında kızları Günsu doğmuştur.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.