TOGG Fiyatı ne kadar olacak? TOGG Seri Üretim ne zaman ? TOGG ön sipariş alınıyor mu?

2023 TOGG FİYATI NE KADAR?


Gürcan Karakaş fiyatla ilgili yaptığı diğer açıklamalarda '"Şu ana kadar gelen geri bildirimlere baktığımızda ilgi yüksek. O noktaya geldiğimizde bunların ne kadarı satışa dönüşür, zamanı geldiğinde göreceğiz. Hiçbir profesyonel şirket trafiğe nisanda, martta ya da şubatta çıkacak bir araç için şimdiden fiyat veremez, vermez, vermemeli. Fiyatı pazar belirler. Zamanı geldiğinde biz de kendimizi o pazarda konumlandıracağız. Bizim söylemimiz ve iddiamız şu, kimlerden pazar payı alacağımızı biliyoruz. Pazarda aracımızın hangi segmentte konumlandırılacağını biliyoruz ve onların içerisinde rekabetçi olacağız diyoruz.' demişti.



TOGG'un rekabet edeceği diğer otomobil markalarına ait yüzde 100 elektrikli, aynı batarya ve menzil kapasitesine sahip araçların fiyatları 1.6 milyon TL seviyesinden başladığı için fiyatının da ortalama olarak bu civarde belirlenmesi bekleniyor. TOGG'un SUV modelinin vergi teşvikiyle satışa sunulması halinde fiyatı 1 Milyon TL seviyesinden başlayabilir. Ancak fiyata herhangi teşvik gelmemesi halinde satış fiyatlarının 1.5 milyon TL'yi bulabileceği konuşuluyor.


2 FARKLI GÜÇ SEÇENEĞİ SUNACAK


Togg'un ilk etapta üretip satışına başlayacağı elektrikli otomobil C-SUV segmentinde yer alıyor. Otomobilin 150 kW ve 300 kW olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Güçlü versiyon dört tekerlekten çekiş sistemi ile, gücü düşük versiyon ise iki tekerlekten çekiş şeklinde alıcısı ile buluşacak

Dört tekerlekten çekişli seçenekte tam şarj ile 500 km menzil değeri elde etmek mümkün olacak. Giriş versiyonda ise menzil değeri azami 300 km kadar olacak.


25 DAKİKADA YÜZDE 80 DOLULUK ORANI


Togg'un şarj ağı markası TruGo ise, geçtiğimiz günlerde yapılan testlerde aracın bataryasını 25 dakikada yüzde 80 seviyesinde doldurmuştu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını Temmuz ayında alan Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunluktaki bölgelerde ise 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla hizmet verecek.

Trugo'nun 81 ilde 180 kWs üzeri cihazlarla tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermesi hedefleniyor.



TOGG OTOMOBİL SERİ ÜRETİM NE ZAMAN?


TOGG, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk aracı olan SUV pazara çıkacak. Takip eden yıllarda ise C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek.


TOGG DA ÖTV VAR MI?


Teklifin görüşmeleri sırasında verilen önergeyle Togg'un yapacağı elektrikli araç üretimini desteklemeye yönelik ÖTV düzenlemesine gidildi. 160 kW geçmeyen özel tüketim vergisi matrahı 700 bin TL'nin altındaki araçlarda ÖTV yüzde 10 olarak uygulanacak ve böylece Togg tarafından yapılan üretim destelenecek



TOGG YILDA KAÇ ARAÇ ÜRETECEK?


Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak olan Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı modelde toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.


TOGG SİPARİŞ ALINIYOR MU?


Gürcan Karakaş yaptığı açıklamada TOGG'un 2022'nin son çeyreğinde yola çıkacağını belirtti. Karakaş ayrıca ön sipariş ve talep de almadıklarını açıkladı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) fabrikası yükselmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.